Diyet severlere kabak detoksu

                 Bu detoksla ilk kez instagram üzerinden çok severek takip ettiğim bir sayfa vesilesiyle tanıştım. Sonrasında evde eşimle beraber uygulama kararı aldık zaten 3 gün sürdüğü için uygulama konusunda zorlanmayacağımı düşündüm. Daha sonra çalıştığım okuldaki öğretmen arkadaşlarım da benimle beraber detoks programına katıldı ve güzel sonuçlar aldık. İnstagram üzerinden birçok dm aldım kabak detoksunun detaylarıyla ilgili. Bu sebeple sizlerle de paylaşma kararına vardım.


                Kabak Detoksu aslen , enerjisine bayıldığım sevgili Uzm. Diyetisyen Nilay Keçeci’ye ait. Onun sayfasında da detaylı tarifi mevcut hatta bahar detoksu ve daha birçok detoks tarifi de var, yaz aylarının yaklaşmasıyla benim gibi incelme derdine düşenler için bakmanızı öneririm. Bir de şunu eklemek isterim; bizler bu konuda uzman kişiler olmadığımız için sizin sağlık durumunuza uygun olup olmadığını taktir edersiniz ki bilemeyiz, bunu hiç kimse bir başkası için söyleyemez yalnızca konuda uzman arkadaşlarımız yönlendirme yapabilir.

Bu detoksu yapmamda ki ana sebep yaz aylarına daha fit girmek olsa da bu gibi detoksların, ilaç, stres gibi dış etkenlerin vücudumuzdaki zararlı etkenlerinin atılmasına yardımcı olduğunu öğrenmemle beraber doğru bir karar verdiğimi göstermiş oldu.

Kabak detoksunun tarifine geçmeden önce kısaca kabağın faydalarından bahsetmek istiyorum. Kabak yüksek miktarda lif kaynağı olmakla beraber A, C, E, K vitaminlerini içerir ; magnezyum, demir, bakır başta olmak üzere mineraller açısından zengin sayılmaktadır. Aynı şekilde karonten alfa, karoten beta açısından da zengin sayılır. Kabak; kalp, göz, kolon sağlığını korur,zayıflamayı kolaylaştırır.Kabağın faydalarını saymakla bitiremeyeceğimizden dolayı dilerseniz biz Kabak detoksunun tarifine geçelim.



                KABAK DETOKSU  (3 GÜN YAPILACAK)

              Sabah : 2 adet haşlanmış yumurta, bol maydanoz, bir dilim beyaz peynir

              Öğlen : 2 adet kabak, yağsız tavada rendelenir kavrulur, dereotu ve sarmısaklı yoğurt, ceviz ve dilediğiniz baharatlar eklenir yenir

                Ara öğün: 2 adet orta boy meyve

                Akşam: 2 adet kabak, yağsız tavada rendelenir kavrulur, dereotu ve sarmısaklı yoğurt, ceviz ve dilediğiniz baharatlar eklenir yenir.



NOT: Ben öğlen tavada yaptıysam akşam fırında yaptım tat değişikliği olması adına sizlere de fikir olsun, bir de şekersiz olmak şartıyla çay ve kahve sınırsız en güzel yanı da bu sanırım. Kolay gelsin tartıda bol eksilmeli günler dilerim…

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.