YOĞURTLU PANCARLI BUĞDAY SALATASI
Renkleri çokça seven biri olarak, özellikle de pembe ve tonlarına bayıldığımdan bu renk salataları ne kadar sevdiğimi anlatmama gerek yok zannediyorum. Buğday salatasını yemiştim daha evvel, yoğurtlu bazı şehriye salatalarının da tadına baktım ama buğday ve yoğurt buluştuğunda (bazı yörelerde sıkça beraber kullanılır) gerçekten enfes ve vitamin deposu bir lezzet olmuş. Buğday yüksek miktarda lif içerdiğinden her yaş grubu içinde tam bir yaratılış mucizesi durumunda.Havaların ısınmaya, baharın kapıdan görünmeye başladığı şu zamanlarda birde mübarek ramazanın yaklaştığını düşünürsek ferah ve yoğurtlu salatalar insanın vazgeçilmezi oluyor. Birde içinde sarımsak varsa yemeden yanında yatılabilir herhalde. O zaman ben sözü fazla uzatmadan tarifi şuraya bırakayım da sizler bu lezzetten daha fazla mahrum kalmayın J
MALZEMELER
- 1 su bardağı buğday (bir gece önceden sıcak suyla ıslatın)
- 1 adet orta boy kırmızı pancar
- Nohut (haşlanmış olacak)
- Mısır
- 4-5 dal taze soğan
- Maydanoz
- Dereotu
- Yarım limon suyu
- Nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz
- Bir kase yoğurt
YAPILIŞI
Bir gece önceden ıslattığınız buğdayı ve rendelediğimiz pancarı bir tencereye koyalım üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve buğdaylar yumuşayıncaya kadar haşlayalım daha sonra suyunu süzüp soğumaya bırakalım. İnce ince kıydığımız dereotu, maydanoz, ve taze soğanı, mısırı, nohutu karıştıralım, soğuyan buğday ve pancar karışımımızı ekleyelim, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ve yoğurdu da koyarak karıştıralım. Salatamız hazır afiyet olsun.
Leave a Comment