Ezber Bozduran Mahlepli Dere Otlu Poğaça Nasıl Yapılır?


         Şimdi neyle uğraşıyorsanız bırakın, arkanıza yaslanın, bu yazıyı açarak doğruca mutfağın yolunu tutun.Zira ezber bozduracak cinsten bu dereotlu poğaçalarımın tadını bakmadan yaşamanızı istemem😊 Daha önce duyduğunuz tüm dereotlu poğaça tariflerini bir kenara bırakmanızı istiyorum çünkü bu tarife eklediğim mahlep enfes bir lezzet katıyor.Sanki pastaneden alıp fırında ısıtmışsınız hissi uyandırıyor, evi saran o nefis kokuya değinmiyorum bile, ölmeden önce yapılacaklar listesine bu tarifi eklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Şimdi gelelim tarife, malzemeler aşağıdaki gibi:


    MAHLEPLİ DERE OTLU POĞAÇA

  • 100 gram yumuşamış margarin veya tereyağı

  • 2 adet yumurta ( 1 sarısı üzeri için )

  • 2 yemek kaşığı yoğurt ( yoksa küçük bir çay bardağı süt)

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • Yarım demet dereotu

  • 2 yemek kaşığı sirke ( kıyırlık veriyor )

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı mahlep (Marketlerde baharat reyonlarında bulabilirsiniz.)

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı şeker

  • 3 -4 su bardağı un



Üzeri için:




  • Yumurta sarısı

  • 1 çay kaşığı sıvı yağ

  • Çöreotu




Yaklaşık 4 su bardağı unu eleyerek derince bir kaba alın, ortasına yuvarlak bir çukur açarak içine dereotu hariç tüm malzemeleri sırayla ekleyin (dereotunu parçalanmaması için en son ekliyoruz) elinize yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur elde ettikten sonra çok büyük olmayacak şekilde parçalar kopararak istediğiniz şekli verin, ben fiyonk şeklini verdim beni çocukluğuma götürdüğü için😊 Yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız tepsiye sırayla dizerek üzerine yumurta sarısını sürün ve çörek otunu ekleyin.5 dakika önceden 180  derecede ısıtmaya başladığınız fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.(Yaklaşık 25 dk sürüyor ancak her fırının pişirme süresi farklı olduğu için kontrol etmenizde fayda var, önemli olan üzerinin kızarmış olması.) Ve sonra güzel bir çay demleyip afiyetle yiyin..Afiyet olsun😊

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.