Beşamel Soslu Makarna Nasıl Yapılır?


Beşamel Soslu Makarna Nasıl Yapılır?


      Beşamel sos ve kaşar peynirinin girdiği yemekleri sevmeyen yoktur herhalde. Bende bayılanlardanım. Makarna da milli yemeklerimizden biri olduğuna göre, beşamel sos, makarna ve kaşarın karışımıyla ortaya müthiş bir sonuç çıkıyor. Ben birde görsele önem veren biri olarak, bir makarna keşfettim ki sormayın gitsin. Hemen yukarıda gördüğünüz bu kalpli şirin şeylerden bahsediyorum🙈

                                                                       

Tarife geçelim.

 Malzemeler

  • 1 paket Filiz yumurtalı sevgi makarna

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı un

  • 1.5 su bardağı süt

  • Kaşar peyniri

  • Tuz, karabiber




Yapılışı


 



      Önce makarnayı tuzlu suyla haşlayalım. Derince bir tavaya önce tereyağı ve sıvı yağı koyalım eriyince unu ilave edelim, un kokusu çıkana kadar kavuralım, karıştırarak süt, tuz ve karabiberi ilave edelim. Fırın kabına önce makarnayı, üzerine beşamel sosu, en üste de kaşarı koyarak fırına verelim. 250 derecede yaklaşık 25 dakika pişirip servis edelim. Afiyet olsun😊


 

IMG_2216






Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.