Un kurabiyesi nasıl yapılır?

Un kurabiyesi nasıl yapılır?




Hiç bir zaman sıradan olan şeyleri sevemedim. Sıradan insanlar, sıradan eşyalar ve sıradan un kurabiyesi, hiç bana göre değildi😊 Eşimin bir anda un kurabiyesi istemesinin ardından sıvadım kolları girdim mutfağa. Abartısız olarak 35 dakika sonra kurabiye hazırdı, benim marifetimden değil ama o kadar pratik ve kolay bir tarif ki. Yiyenlerin tadının damağında kalması da cabası. Başta da söylediğim gibi ben sıradan şeyleri sevmediğim için un kurabiyelerim de biraz şekilli oldu :)Sizlerde bu tarifi yaparken kurabiye kalıplarınızla ya da hamur baskılarıyla dilediğiniz şekli verebilirsiniz, yumuşak bir hamur olduğu için şekil vermek çok kolay oluyor, hatta insan bu kurabiyeyi yaparken ilkokul sıralarında oyun hamuruyla oynadığı günlere dönüyor resmen. Hatta bence mutfak terapi diye bir alan olmalı zira kesinlikle psikolojiye iyi gelen bir yanı var. Ben, ne zaman canım sıkkın olsa, birşeylere sinirlensem, hüzünlensem kendimi mutfağa atarım, tecrübeyle sabittir ki hem üretme duygusu hem de birşeylerle uğraşma durumu insana dersi kederi unutturur hele ki bu un kurabiyeleri

😀 Gelelim tarife;


Malzemeler




  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 250 gr margarin (oda sıcaklığında)

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 paket vanilya

  • 1/2 paket kabartma tozu

  • Yarım su bardağı nişasta (ben mısır kullandım)

  • Aldığı kadar un




Un hariç tüm malzemeleri iyice karıştıralım, ardından yavaş yavaş

un ekleyelim, çok katı bir hamur olmayacak hafif yağlı bir hamur elde edeceğiz. Hamur kıvama geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak istediğiniz şekli verebilirsiniz. Ben ceviz büyüklüğünde yuvarlakların üzerine yonca kurabiye baskısıyla şekil verdim üzerine de mavi haşhaş ilave ettim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyorsunuz. Her fırının farklı özelliklerde olduğunu düşünürsek siz kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun..

www.pembemavi.com




Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.